panelarrow

Havskappsegling

Ingen segling utan vind

Svenska kuststäder att besöka

Det finns fullt av städer längsmed öst- och västkusten. En del bortglömda pärlor och självklara val. Om du börjat planera din nästa båtsemester kommer du vilja ta en titt på vår lista av kuststäder där du borde lägga till och uppleva lite roliga saker på land. 

Stockholm

Vi måste ta med det mest självklara valet. Alla borde ta tillfället att segla genom Stockholms skärgård och lägga till vid en av deras hamnar. Passa på att planera besöket med ett av stadens alla utomhuskonserter eller uppträdanden i Globen. Du är aldrig långt ifrån centrum när du lägger till i Stockholms hamn.

Örnsköldsvik

Vi färdas 50 mil norrut och stöter på en mindre stad nästan mitt emellan Sundsvall och Umeå. Den här staden har Modo Hockey, friluftsmärket Fjällräven, Hans Hedberg födelsestad och fler NFL-stjärnor än någon annan stad i Sverige!

Ystad

Bege dig ned till Skåne och känn den harmoniska stämningen i Ystad. Om du är ett deckarfan kan du gå längs samma gator som Kurt Wallander och beundra alla små vackra hus som levt kvar i hundra år eller mer. Eller så besöker du Backåkra som testamenterades till STF från Dag Hammarskjöld som hade som avsikt att bosätta sig där efter sitt FN uppdrag avslutades. Tyvärr hann han lämna oss innan önskan realiserade. Idag är Backåkra ett vackert museum med hans konstsamling och en plats för konferenser och midsommarfirande.

Halmstad

Åk vidare till vackra Halmstad där det finns vackra stränder och öar att lägga till vid. Staden har alltid några evenemang på G såsom lunchteater och kammarkonserter. Om ni vill se naturen kring staden kan ni hyra varsin cykel och färdas på den kända Kattegattleden, den första nationella cykelleden som invigdes 2015.