panelarrow

Havskappsegling

Ingen segling utan vind

Skydda mot stark sol ombord på båten

Sommar sol och hav, vad är väl mer underbart än det när semestern väl infinner sig? Är du ute och seglar ska du se till att skydda dig från solen då den även reflekteras från havet.

Har du barn med dig på båten är det ännu viktigare att skydda huden även på barnet, även för de yngsta. Det finns flera sätt, det bästa är att ha tunna bomullskläder på sig. Kläder som täcker alla delar av kroppen som solen kan komma åt.

Skydda dig i hamn

Då du ligger förtöjd vid en vacker ö så känner du hur solens strålar värmer upp dig och du blir varnad. Detta till skillnad mot segling då det alltid blåser och kyler ner kroppen. En bra lösning kan vara en biminitop som är ett slags öppet kapell över sittbrunnen. Det är lätt att montera ner biminitoppen innan du seglar vidare.

Glöm inte seglen

Även seglen behöver skydd mot solen. Ligger du still några dagar behöver du täcka seglen med någon typ av segelkapell. Gamla tiders segel av bomull möglade och ruttnade och för mycket regn. Dagen segel av dacron eller ännu exklusivare material tål vatten mycket bra men solen bryter ner dem.

Comments are closed.