panelarrow

Havskappsegling

Ingen segling utan vind

OS i segling

segling_273438590

Segling har varit en populär gren i OS ända sedan 1900 i Paris där segling för första gången blev del av sommar OS. Årets seglings OS hålls i Rio och om du är intresserad av detta så kan du läsa mer om det i texten nedan.

Segling är en populär sport och precis som med många andra sporter så tävlar man också med denna i OS. När man tävlar i OS så tävlar man i så kallade seglingsgrenar. I dessa så tävlar tre båtar mot varandra i en serie av tio till femton tävlingar. I dessa tävlingar får vinnaren ett poäng, den som kommer på andra plats två poäng och den som kommer på tredjeplats tre poäng. Så det gäller alltså att få så lite poäng som möjligt. Det finns dock en annan gren som heter match racing som har annorlunda regler.

Segling är en väldigt populär sport i Sverige och vi har därför presterat väldigt bra i seglings OS genom åren. Allt som allt så har Sverige tagit trettiotre medaljer i sommar OS och av dessa trettiotre så är elva stycken guldmedaljer. Många tror att det kommer att bli en tuff kamp om medaljer i år då det är väldigt många duktiga lag som är med och tävlar.