panelarrow

Havskappsegling

Ingen segling utan vind

Kända personer inom segling

segelbåtar_357306383

Segling är en populär sport som utövas i många olika former. I den vanligaste sorten av segling så använder man en båt med segel men man kan även använda andra färdmedel som till exempel en bräda. I segling så använder man vinden för att styra och navigera. Det finns många personer som har blivit kända genom att segla och några av världens mest kända segelprofilerna kan du hitta i texten nedan.

Joshua Slocum är ett känt namn inom seglingsbranschen. Han anses vara en stor förebild inom segling och han bevisade att segling kan både vara en form av hobby och underhållning. Joshua var den första personen som ensam seglade runt jorden.

En av Sveriges mest kända seglare var Magnus Olsson som tragiskt avled år 2013 av en stroke. Magnus Olsson är mest känd för sina långa kappseglingar och sina sex vinster i Volvo Ocean Race. Han var även känd världen över som en rutinerad och respekterad seglare.

Roger Nilsson är en Svensk seglare som anses vara en av de mest kända seglarna i världen. Han är bland annat känd för sina många världsomseglingar och har även satt världsrekord i att snabbast segla ett varv runt jorden. Många anser att Roger Nilsson är den Svensk som har seglat flest gånger runt jorden genom världshistorien.