panelarrow

Havskappsegling

Ingen segling utan vind

Att segla jorden runt

segling_126983987

Att segla jorden runt är en dröm som väldigt få personer har och även färre som gör den till verklighet, det krävs otroligt mycket vilja, tid och pengar för att göra den resan.

Det är extremt mycket att tänka på och planera inför en sådan stor resa och för många kan det bli väldigt mycket på samma gång så det är otroligt viktigt att inte stressa igenom planeringen utan att ta tid på sig att kolla igen allt.

Det första man ska planera är hur du ska segla runt, har du eller ska du köpa en egen båt? eller ska du arbeta dig fram på olika båtar? det finns många olika sätt att ta sig världen runt men att ha sin egen båt är nog både det skönaste och mest populära sättet att göra det på.

Planera vilka ställen du ska resa till och hur länge du ska vara borta, en jorden runt resa kan ta allt från 1 år till 6 år beronde på hur många ställen du ska till och hur länge du vill stanna på varje plats så det är viktigt att göra en sådan planering så det blir lättare att göra en budget.

Att göra en budget kan vara en av dom viktigaste grejerna att göra, det är så många saker som kostar både innan resan, under resan och efter som man måste ha koll på till exempel så måste din båt vara redo för en sådan lång resa och att sätta upp en månadsbudget som du ska hålla under din resa, efter din resa ska du försöka integrera dig tillbaka in i samhället och för att göra det behövs självklart pengar, du kanske behöver hyra en ny lägenhet och pengar för att leva tills du har hittat ett nytt jobb.